vl_frvl_itvl_nlvl_rushistory_fciAbout usvl_uk

FloraCulture International werd in 1990 opgericht door Debbie Hamrick als antwoord op de toenemende vraag naar een internationaal, Engelstalig vakblad over de mondiale sierteelt.

Het in het Amerikaanse Chicago gevestigde Ball Publishing verzorgde tot 2007 de redactie, opmaak en druk van het blad.

In datzelfde jaar nam de uit Nederland afkomstige tuinbouwexpert Jaap Kras het magazine over. Hierop volgde een versterking van het redactie- en verkoopteam en een nieuwe lay out.

De meest recente restyling van blad, website en nieuwsbrief dateren van begin 2013. Evenals voorgaande keren waren doelstelling en eindresultaat hetzelfde: een modern, redactioneel sterk en visueel aantrekkelijk vakblad, zonder de herkenbaarheid bij opdrachtgever en lezers te verliezen.

Qua positionering  mag FloraCulture International in meerdere opzichten uniek worden genoemd. Er is geen enkel op de sierteelt gericht, Engelstalig vakblad dat zich 100% verzekerd ziet van een kwalitatief hoogwaardig lezerspubliek. En dat is mede te danken aan de samenwerkingsovereenkomsten met meer dan 84 brancheverenigingen in 32 landen . Hierbij snijdt het mes fraai aan twee kanten. Enerzijds blijven de leden van deze organisaties, veelal kwekers en handelaren,  op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen binnen de wereldwijde sierteelt, anderzijds garandeert FloraCulture International haar adverteerders een precieze, goed afgebakende doelgroep.

In het huidige internet tijdperk weet FloraCulture International zich ook te onderscheiden door veel tijd, energie en geld te stoppen in digitalisering. De vertrouwde, gedrukte uitgave en de online versie gaan anno 2015 hand in hand. Het grote voordeel van het online format van FloraCulture International is een nog grotere wereldwijde dekking: in Januari 2015 stond de teller bij de FCI hard copy en het FCI digizine op 104,000 lezers!

Maar er is meer. Wat te denken van de kennis en ervaring  die uitgever en redactieteam over vele, vele jaren wisten te verzamelen, de bijdragen van vooraanstaande tuinbouwjournalisten, fotografen en inhoudelijke experts, de stijlvolle art direction, het wijd vertakte FCI netwerk en de zeven voertalen waarmee binnen het bedrijf gewerkt wordt. Daarmee is en blijft FCI in meerdere opzichten spraakmakend!